Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ärendet om längre handläggningstid för bygglov spårlöst borta

Förslaget om att förlänga garantitiden för när en ansökan om bygglov ska vara handlagd och klar togs aldrig upp av kommunstyrelsens arbetsutskott.

Annons

Sten-Ove Danielsson förklarar varför ärendet om handläggningstid för bygglov försvann vid  mötet med kommunstyrelsens arbetsutskott.

Läs också: Här ska Ånges nya motorbana växa fram: "Allt är i stort sett klart för att börja bygga"

Trots att ärendet fanns med på dagordningen inför mötet så var punkten spårlöst borta när protokollet lades ut för allmänhetens ögon. Något som enligt ordförande Sten-Ove Danielsson (S) inte betyder att bygg- ochmiljönämndens förslag om längre garantitid är det som gäller.

– Vi vill prata med bygg-och miljöchefen först, och han var fortfarande på semester när mötet var. Därför lyftes ärendet ut, förklarar Sten-Ove Danielsson.

Läs också: Vill bygga nytt på festplatsen – Tallbackens vänner söker bidrag till servering

Frågan säger han lever i allra högsta grad, och han välkomnar också tanken på färre möten och minskad administration. Däremot är han inte lika förtjust i tanken på att skicka ut signalen om att det kan komma att ta längre tid att få besked om bygglov, vilket många läst in i bygg- och miljönämndens förslag.

– Garantitiden vill vi behålla, säger Sten-Ove Danielsson, och räknar med att få den efterfrågade dragningen till nästa möte.

■ ■ För mer nyheter om Ånge, klicka här – och följ ST Ånge på Facebook.

Mer läsning

Annons