Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjuder in till ännu en "lysande" båtkortege genom Ljungandalen

I kväll bjuds det in till lysnatt vid marinan i Viskan. En "lysande" tillställning dit man som vanligt tänker resa i båtkonvoj från Fränsta småbåtshamn.

Annons

Göran Meyer hoppas många båtägare vill följa med i konvojen ner till Viskan för att fira lysnatt vid marinan.

En tradition. Mer än så törs inte Göran Meyer säga när det gäller hur många år som båtägare i Fränsta gjort gemensam sak och åkt konvoj på Ljungan ner till lysnatten i Viskan.

– Vi har hållit på i flera år, och ibland är det många båtar som följer med medan det andra år inte blir så många, konstaterar han inför årets "båttåg" i österled.

Läs mer: Redo för lysnatt på Ljungan

Nytt för i år är att man har tidigarelagt både avfärd och hemresa. Något som förklaras med siktproblem.

– Det har varit mycket dimma tidigare år så det har varit svårt att ta sig hem, och det finns en del grund att se upp för på vägen, berättar Göran Meyer.

Väl framme i Viskan utlovas tända eldar och marschaller, kolbullar och underhållning, samt utsikt över Ljungan och den gamla valvbron som ännu en gång försetts med ljus.

– Det brukar vara väldigt fint, inte bara där utan också hela vägen ner då folk tänder ljus nere vid vattnet och man lyser upp Vikbron och bron i Torpshammar, säger Göran Meyer, som hoppas få se fler båtar än i fjol.

– Då var vi bara fyra-fem båtar som åkte, men vädret ser ut att bli bra i år så jag hoppas det blir fler den här gången, slutar han.

Mer läsning

Annons