Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bredband till fler i Ånge

Nu blir det ADSL-anslutning till Överturingen, Kölsillre och Byberget. Det blir möjligt efter ett samarbete mellan kommunen, Servanet och TeliaSonera.

Annons
Ånge kommun har tidigare fastställt hur IT-utbyggnaden ska göras i kommunen. Och i det programmet har Överturingen och Kölsillre funnits med.
Men nu har även Byberget kommit med i utbyggnadsplanerna med ADSL-anslutning.
Under våren 2006 kommer 30 ADSL-abonnemang att erbjudas i vardera Övertruingen och Byberget samt 45 anslutningar i Kölsillre. Det motsvarar cirka 30 procent av antalet befintliga telefonabonnemang i respektive telestation. Kunderna kommer att erbjudas tjänster med en uppkopplimngshastighet på upp till 0,5 megabit per sekund, säger Magnus Olsson, ansvarig för utbyggnaden i Medelpad i ett pressmeddelande.
Gunilla Mellgren, Ånge kommun är glad över att fler nu får tillgång till uppkoppling.
Vi har lagt ned mycket tid och kraft på att undersöka olika alternativ för uppkoppling i de prioriterade byarna Överturingen och Kölsillre. Fiber har inte varit ett alternativ ur den ekonomiska synvinkeln. Vi har därför tittat på alternativa radiolänklösningar. Och nu är vi i mål med bonusen att även Byberget ryms inom budgetramarna, säger hon.

Mer läsning

Annons