Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brister i brandskyddet på äldreboende – uppfyller inte kraven

Brandlarmet på det särskilda boendet Furubacken i Fränsta uppfyller inte dagens krav. Det konstaterar Räddningstjänsten efter att ha sett över verksamhetens brandskydd.

Annons

Brandlarmet på det särskilda boendet Furubacken i Fränsta uppfyller inte dagens krav. Det konstaterar räddningstjänsten efter att ha sett över verksamhetens brandskydd.

Furubacken i Fränsta har ett bristfälligt brandskydd som kommer kosta kommunen 280 000 kronor att åtgärda.

Vad det handlar om är att verksamheten har haft brandvarnare som varit kopplade till personalens trygghetslarm. Något som inte är förenligt med dagens normer.

Läs också: De blir testpiloter för Ånge kommuns uppgradering av "Smartare bemanning"

"I samråd med fastighetsägaren Landstingsservice så har beslut om installation av nytt brandlarm tagits", skriver socialnämnden i sitt senaste mötesprotokoll.

Enligt uppgörelsen så kommer kostnaden för installation i allmänna utrymmen och byte av brandlarmscentral bekostas av fastighetsägaren, liksom kostnaderna för årligt underhåll och service.

Läs också: Förslag om nya avgifter inom kommunens äldre- och handikappomsorg

Det som därmed återstår är en summa på omkring 280 000 kronor som hamnar på socialnämndens utgiftskonto. En summa som det inte finns utrymme för att ta ur kassan för kostnader till följd av myndighetskrav, utan i stället kommer att plockas från investeringskontot för taklyftar, sängar och förebyggande åtgärder.

■ ■ För mer nyheter om Ånge, klicka här – och följ ST Ånge på Facebook.

Mer läsning

Annons