Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpartist vill se en satsning på kommunala odlingslotter

Ånge kommun borde erbjuda möjligheten till odlingslotter på sina grönområden i de större samhällena. Det tycker i alla fall Centerpartiets Elisabet Larsson som skrivit en motion med förslag om detta.

Annons

Längs med Visslandsgatan finns det gott om gröna ytor i Fränsta.

"Det finns väl inget så gott som en morot uppdpragen ur landet och som torkas av i gräset innan man äter den. Eller en nyplockad solmogen jordgubbe".

Så inleds den sommarfagra motionen från Ångecenterns gruppledare Elisabet Larsson.

Läs också: Föräldrar JO-anmäler Ånge kommun: "Vår skrivelse nådde inte nämnden"

En motion där hon för fram ett förslag om att ge fler möjligheten att få uppleva odlarglädje, som enligt henne både framkallar glädje och är bra för plånbok och miljö.

– Det verkar som att fler och fler upptäcker glädjen med att odla, och jag tror nog att det finns människor som skulle vara intresserade av en odlingslott, skriver Elisabet Larsson.

Läs också: Ånge kommun sponsrar USA-inspirerat nationaldagsfirande

Hennes förslag är att kommunen ser över sina grönområden och hittar några lämpliga platser där man kan erbjuda sina invånare möjligheten att arrendera ett litet trädgårdsland.

– I Fränsta vet jag att kommunen har några grönytor som inte användas mer än när man är där och klipper gräset. Antagligen finns det någon i Ånge också, och kanske även i Ljungaverk, skriver Elisabet Larsson, och håller tummarna för ett positivt gensvar för sitt närodlade politiska förslag.

■ ■ För mer nyheter om Ånge, klicka här – och följ ST Ånge på Facebook.

Mer läsning

Annons