Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för brännbollsyra i Ånge – men få lag är redo att slå till

Det har blivit dags för ännu en upplaga av Träslaget i Ånge, brännbollsturneringen som varit ett stadigt inslag under försommaren men som har en vikande trend. "Vi vill inte att det ska dö ut", säger Torbjörn Pettersson, ordförande i arrangerande Ånge IK.

Annons

Träslaget 2015 lockade somkring 30 lag. I år finns endast 22 lag anmälda för spel.

Det finns en stuns av oro i rösten när vi ringer upp Ånge IK:s ordförande Torbjörn Pettersson för att stämma av hur det ser ut inför Träslaget 2016. En brännbollsturnering som i sina glansdagar lockade över 100 lag till Ånge IP, men som de senaste åren med nöd och näppe kravlat sig över 30-strecket.

– Och i år har vi tyvärr ännu färre lag, bara 22 stycken, säger Torbjörn Pettersson.

Riktigt vad det vikande intresset beror på vet han inte, men helt klart vill han gärna se en riktningsändring för kommande upplagor.

– Det är en rolig grej för många så vi vill inte att det ska dö ut. Kanske har vi varit för dåliga på att ta tag i det och lägga energi på att hitta nya målgrupper, säger han självkritiskt.

Ovan: Så såg det ut på Träslaget 2015

Samtidigt visar resten av resonemanget på att det finns idéer om hur man ska kunna klättra över 30-strecket igen.

– Kanske skulle man kunna bjuda in de här som har köpt ambassadörjackor och göra en byakamp, eller så behöver vi pausa och kanske nöja oss med att ha turneringen vartannat år, funderar Torbjörn Pettersson.

Läs också: Så gick det i förra årets upplaga av Träslaget

Oavsett hur det blir i framtiden så kommer i alla fall årets upplaga att genomföras på precis samma sätt som tidigare år. Dock med den skillnanden att gruppindelningen görs om med fler garanterade matcher som följd.

– Nästan alla alg kommer att få spela tre matcher i stället för som tidigare två, berättar Torbjörn Pettersson.

Precis som vanligt så avslutas också alltihop med Efterbränningen, en tillställning som precis som på senare år är förlagd till den intilliggande Kastberghallen. I år med Dogge Dogelito som dragplåster för den som tänker betala entrépengen.

Dogge Dogelito.

Mer läsning