Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för femte upplagan av Partebodaruset – siktet inställt på nytt deltagarrekord

För femte året i rad så bjuder Parteboda byförening in till Partebodaruset. Ett motionslopp som man i år hoppas ska spränga vallen för 200 deltagare till start.

Annons

Mikael Ericsson ser fra mmot den femte upplagan av Partebodaruset, som han både hoppas och tror kommer sätta nytt deltagarrekord.

Det är med tillförsikt som Mikael Ericsson och de andra i Parteboda byförening räknar ner till onsdagen och att klockan ska bli 19:00.

Det är nämligen då som man släpper i väg årets startfält i Partebobaruset. Ett fält som man hoppas ska putsa till rekordsiffrorna för antalet deltagare.

– Det är femte året som vi kör Partebodaruset nu, och det är jättekul att det har blivit ett etablerat arrangemang. Antal deltagande har ökat för varje år som vi haft loppet. I fjol var det 191 startande, så förhoppningsvis så kommer vi att passera 200 i år, säger Mikael Ericsson.

Läs också: Nytt rekord för Partebodaruset

Precis som föregående upplagor så finns det tre distanser att välja mellan – 3,5 km, 7 km och 8,7 km – varav den längsta har fått en mer tävlingsinriktad inramning.

– Där har vi en dam- och herrklass som vi utser segrare i. Sedan finns också en lagtävling för tre personer i varje lag på alla sträckor, berättar Mikael Ericsson.

Utöver det så är det den personliga prestationen i kombination med det hälsofrämjande inslaget som är priset för den som tar sig ut på banan och i mål.

– Det här är ett lopp som passar alla, och man behöver inte springa om man inte vill. Många brukar också motionsgå, säger Mikael Ericsson.

När ST.nu pratade med honom inför Partebodaruset 2014 så nämndes också tankar på att samarbeta med andra motionslopp i närheten, som till exempel Borgsjön runt.

Läs mer: "Det skulle vara kul om det kunde bli något till sådant här motionslopp"

– Tanken lever fortfarande, och det vore kul om någon till kunde haka på så att vi blir tre motionslopp. Då skulle man till exempel kunna ha en tävling för de som deltar i alla loppen och utse en sammanlagd vinnare. Ja, det skulle egentligen gå att bygga på hur mycket som helst, menar Mikael Ericsson.

Men den tanken kommer sjösättas tidigast 2017, för just nu är allt fokus på Partebodaruset.

– Väderprognsen ser lovande ut och jag hoppas att den står sig, för då blir det kanonväder för löpning, slutar han.

Mer läsning

Annons