Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för hembygdsfest i Borgsjö: "Finns aktiviteter för alla"

När hembygdsgården i Borgsjö bjuder in till fest är det en fest för hela familjen. Under dagen kan man göra allt från att bygga fågelholkar till att lära sig om släktforskning.

Annons

Arkivbild: På Borgsjö Hembygdsgård kommer det snart vara sprudlande aktivitet.

Läs också: Satsning på underhållande tisdagskvällar fortsätter i Borgsjö

Klockan tolv slås dörrarna upp till festen på hembygdsgården i Borgsjö. Evenemanget pågår i två timmar och väntas dra några hundra besökare.

– Det är en gammal tradition med hembygdsfesten, en riktig hemvändardag, säger Clemens Lindberg, vice ordförande i Borgsjö hembygdsförening.

På plats kan besökarna släktforska, se historiska kartor och bilder, följa mopedrallyt och umgås med familj och vänner. Det är gratis entré till evenemanget där även olika musiker uppträder på scen.

– Det finns aktiviteter för alla, barnen kan bland annat bygga fågelholkar och gå tipsrunda, säger Clemens Lindberg.

Man kan också testa på tunnbrödsbakning och lära sig mer om släktforskning. Serveringen är öppen hela dagen och likaså samtliga hus på området.

Läs också: Historien ges utrymme i Borgsjö

Traditionen med hembygdsfesten är lång och i år anordnas evenemanget för 84:e gången, som alltid den första söndagen i juli. I år anordnas festen med hjälp av ABF Ånge.

Hembygdsfesten ses som en stor hemvändardag och ett evenemang som är roligt för alla. Festen är en del av Borgsjödagarna, ett evenemang som pågår 2-3 juli och förutom festen består av vandringen Borgsjön runt och en mässa i kyrkan.

Läs också: Hembygdsfesten hölls i Borgsjö för 79:e gången

Mer läsning

Annons