Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tar upp kampen med Lagerbäck

/
  • Det finns fler än intressegruppen med Lars Lagerbäck i laguppställningen som vill ta över och driva logistikparken i Ånge i privat regi.

Gruppen som vill ta över och driva omlastningscentralen och före detta postterminalen i Ånge har fått konkurrens.

Annons

Det är ett av landets största logistikföretag, Reaxcer AB, som brevledes meddelat kommunstyrelsen i Ånge att man vill ta över verksamheten som inryms under namnet Midnordic Logistic Park.

– Reaxcer har under många år haft uppdraget för lastning och lossning på virkesterminalen i Ånge, och vi vill med vår intresseanmälan tala om att vi ser oss som en alternativ samarbetspartner om kommunen väljer att lägga ut driften på entreprenad, meddelar Catharina Törngren, tillförordnad vd.

Om bolaget skulle få driva verksamheten i egen regi, och själva styra över flödet, så ser hon goda utvecklingsmöjligheter som i sin tur kan resultera i nya jobb.

– Detta flöde kommer, som vi ser det, att ge fler arbetstillfällen på terminalen och i Ånge kommun, skriver Catharina Törngren.

En som välkomnar Reaxcers intresseanmälan är Lars-Olof Persson, terminalansvarig på Ånge kommun.

– Nu kan de styrande inom politiken jämföra, förhandla och sedan eventuellt gå vidare med det förslag som är bäst för verksamheten och kommunen, säger han, och tar intresseanmälan som en kvittens på att man tänkt rätt i satsningen på en omlastningsterminal.

Enligt utvecklingsenhetens chef Stefan Wallsten, som fått i uppdrag att diskutera vidare med gruppen där bland annat Lars Lagerbäck ingår, så kommer man även föra samtal med Rexacer.

– Vi vill höra om de är intresserade av både virkesterminalen och postlokalen, eller om det bara är virkesterminalen de vill ha, säger Stefan Wallsten, som inte stänger några dörrar.

Kommunalråd Sten-Ove Danielsson säger också att man kommer skaffa sig all nödvändig information innan eventuella beslut.

– Kommunstyrelsen ska träffas den 23 februari och då ska alla kända fakta presenteras. Beslut tas möjligen i slutet av mars. Det finns ingen anledning att stressa, säger han.

Mer läsning

Annons