Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djuriska aktiviteter för sommarlovsfirare: ”Vill väcka ett intresse”

Under sommarlovet anordnar Ånge Naturum barnaktiviteter med fokus på olika djur. Förhoppningen är att återuppväcka barnens naturintresse.

Annons

– Det är tack vare att vi har Naturum som vi gör det här. Barn i dag kanske inte är ute i naturen så mycket som man var förr, vi vill väcka det intresset hos dem igen, säger Ann Badman från Naturum.

Björnen har en egen aktivitet på Ånge Naturum.

Under sommaren arrangeras olika barnaktiviteter med fokus på olika djur på Ånge Naturum i Borgsjö.

– Det har varit många björnobservationer i området på sistone och då kan det vara intressant att lära sig mer om björnar. Men bävrar är tvärtom, de stöter man inte på så enkelt och då måste man veta vad man ska titta efter så att man kan vara på rätt ställe, säger Ann Badman.

Läs mer: Bidag på Naturum: "400 bin i en visningkupa brukar dra till sig intresse"

De barnaktiviteter som finns fram till den 21 augusti är björnen, bävern, dammen och insektshotellet, men det finns även en utställning om kräftor.

– Vi är fyra som jobbar, och alla har hållit i aktiviteterna. Varje aktivitet har hållits flera gånger, men tyvärr vet jag inte hur många besökare vi haft totalt, säger Ann Badman.

Oftast är personalen flexibel med de olika aktiviteterna om någon skulle vilja göra en specifik aktivitet, trots att de har särskilda dagar.

– Det har stannat till folk här som rastat på väg till fjällen eller kusten, och då tipsar vi alltid om sommarprogrammet och andra besöksmål. Några familjer har stannat här igen, på återvägen, för att göra någon av barnaktiviteterna, säger Ann Badman.

Läs mer: Guidad tur till forna dagars sommarställe: "Det är en pärla att visa"

Om satsningen för att väcka barnens naturintresse funkar är tyvärr omöjligt.

– När de är här är de väldigt intresserade och frågar om vad djuren äter och hur de bor till exempel. Om de vidhåller det intresset när de kommer hem, det vet jag inte, men det hoppas jag ju, säger Ann Badman.

Mer läsning

Annons