Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter åtskilliga timmar ideellt arbete – premiär på "nya" Tallbacken närmar sig

Efter åtskilliga timmar av ideellt arbete så stundar nu premiären för sommarens danser på Tallbacken i Ånge. En dansbana som under våren har fått en rejäl ansiktslyftning genom åtskilliga timmar av ideellt arbete.

Annons

Drygt ett år har gått sedan ST.nu besökte Tallbacken som då var i ett skick närmare förfall än dansant festplats.

TV: Tallbacken kan ha gjort sitt (april 2015)

Ödet ville dock annorlunda. Eller rättare sagt en grupp Ångebor, som bestämde sig för att försöka få ta över festplatsen.

Läs mer: De vill ta över Tallbacken

Och lagom till jul kom också beskedet. Tallbackens vänner blir de som får ärva arrendet. En nyhet som välkomnades och utmynnade i löften om en händelserik sommar.

Läs också: Tallbackens vänner har fått en efterlängtad nyckelroll

– Och det kommer det att bli, säger initiativtagaren Per-Erik Persson när vi träffar honom och några andra på Tallbacken med bara ett par dagar kvar till säsongspremiären.

Under våren så har en liten men naggande arbetsgrupp lagt ner ett antal timmar på att snygga till och rusta upp det som varit nödvändigt.

– Det har hänt ganska mycket. Vi har lagt ett nytt tak över scenen, det är uppstädat på hela planen, en allmän förbättring helt enkelt, säger Per-Erik Persson.

Per-Erik Persson ser fram emot att äntligen få dra i gång en danssommar på Tallbacken i Ånge igen.

Totalt så är fem danskvällar inbokade, varav den första nu på torsdag då Martinez kommer på besök.

– Sedan händer det en del annat också. En av danskvällarna blir Lilla hemvändardagen, och sedan så har vi också Hjältedagen den 16 juli, säger Per-Erik Persson.

Läs också: Hjältedag för unga med funktionshinder

Ett annat datum han tycker är väl värt att redan nu kryssa för i kalendern är 13 augusti då Tallbacken kommer att förvandlas till en nostalgiosande folkpark. Något som kvartetten Viveca Eriksson, Camilla Kastberg, Cecilia Holmlund och Emil Lindahl ska se till.

– Vi tar oss tillbaka till 1940-1950-talet med musik och stämning som det var på folkparkerna då, och vi kommer också ha med oss ett fantastiskt kompband, säger den förstnämnda.

Föreställningen går under namnet "Kärlek, nål och tråd – en kväll i folkparken", och kommer förutom Tallbacken i Ånge också framföras på Huberget i Stöde och i Sundsvall.

Mer läsning