Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter negativa rapporten – här är förslaget som kan förbättra företagsklimatet i Ånge

Företagsklimatet i Ånge kommun ska upplevas som positivt. Det är ett av målen som kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår för 2017, och som bland annat ska ske med hjälp av just Svenskt Näringslivs enkät.

Annons

Det finns en ambition om att förbättra företagsklimatet i Ånge. Det framgår av de mål som kommunstyrelsens arbetsutskott diskuterat och föreslagit för 2017, och som även innefattar den enkät som Svenskt Näringsliv nyligen presenterade resultatet av.

Läs också: Bottenbetyg från företagen i Ånge – attityden upplevs som sämre än någonsin

Det man föreslår är en ny metod för att mäta företagsklimatet i kommunen. Detta genom att låta företagen själva lyfta ut tre punkter ur Svenskt Näringslivs enkät som man vill att kommunen ska jobba mer målmedvetet med i syfte att få till stånd en förbättring.

Förslaget ska enligt uppgift till ST.nu ha kommit på bordet i samband med kommunens presidiedagar tidigare i år, och dessutom redan gått ut som direktiv till näringslivsenheten om att gå ut med en förfrågan för att få fram tre punkter att börja jobba med redan nu.

Om det sedan är en tillräcklig och för syftet fungerande metod som leder till att kommunen vänder den negativa utvecklingen som årets enkät speglar, och i stället börja klättra uppåt igen, får framtiden utvisa.

Mer läsning

Annons