Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emelie är stolt över härliga Haverö – i sommar återvänder hon till rötterna

Emelie Säterberg är doktorand i företagsekonomi och tidigare revisorassistent. Och i år även arrendator av cafét på Haverö Hembygdsgård för första gången.

Annons

Café- och bed and breakfast-verksamheten kan vara tufft jobb för en nybörjare.

– Jag har aldrig gjort något liknande, jag har aldrig jobbat inom hotell- och restaurangbranschen tidigare. Men det känns helt fantastiskt, säger Emelie Säterberg.

Hon är doktorand i företagsekonomi på Mittuniversitetet i Östersund till vardags, men har sina rötter i Haverö.

– Morfar bodde bara 500 meter eller så från hembygdsgården, och jag har alltid firat midsommar här till exempel. Jag tycker verkligen om området, säger Emelie.

Att som fullkomlig nybörjare ta hand om ett café i Haverö är inte helt oproblematiskt, erkänner hon.

– Det är svårt att veta vad folk här vill ha, det kan vara väldigt blandade åsikter. Och om något är slut som inte finns på macken i Östavall så är det ganska långt till Ånge, för att inte prata om Sundsvall eller Östersund, säger Emelie Säterberg.

Emelie Säterberg har spenderat många somrar i Haverö.

Stor hjälp har hon då fått från sin mamma, som jobbar i Östersund men kommer ut på helgerna.

– Jag skickar en beställning med henne så tar hon med sig saker ut när hon kommer hit över helgerna. Hon har hjälpt mig jättemycket, säger Emelie.

Om hon fick skulle hon vilja göra mer och forsätta utveckla verksamheten. Hon har redan registrerat Hembygdsgården bed and breakfast på sajten Airbnb, och är flitig med att uppdatera caféts Facebook-sida.

– Här finns jättemycket potential, med scenerna, dansbanan och museét. Jag skulle vilja att fler kunde upptäcka anläggningen, säger Emelie.

Det finns sor potential hos anläggningen i Säter, tror Emelie Säterberg.

Hon tror att mer konserter, men även bokade middagar i serveringen, kan vara lösningen.

– Jag hade ett 60-årskalas med närmare 60 gäster, och det var jätteroligt. Mer sådant vill jag göra, så att folk hittar hit, säger Emelie Säterberg.

Det som Emelie känner verkligen fungerat, trots hennes ovana inom området, är maten.

– Jag har fått höra jättemycket positivt om menyn, och eftersom jag inte jobbat med det här innan gör jag bara sådant jag skulle vilja ha själv, så det är jättekul, säger Emelie Säterberg.

Emelie Säterberg är stolt över Haverö.

På menyn finns också den nästan obligatoriska tunnbrödsstuten med skinkröra. Brödet har Emelie bakat själv med sin mamma.

– Det är verkligen inte proffsbakat, och det syns. Men jag tror det är bra, jag vill att det ska kännas så personligt som möjligt här, säger hon.

Förutom tunnbrödet har Emelie gjort våfflor, och grytlappar, förkläden och tygkassar med frasen ”Härliga Haverö” på.

– Det är ett gammalt uttryck, som marknadsför hela området. Jag ville ha något för oss som är stolta över Haverö, säger Emelie Säterberg.

Mer läsning

Annons