Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festival återuppstår

/
  • Stig Järvström och Yngve Eriksson bygger på den öppna dansgolvet inför Countryfestivalen i Byberget på fredag. Framför golvet kommer det stå en trailer som ska fungera som scen.

Linedance, cowboyhattar och totempåle. Efter ett års uppehåll kommer nu Countryfestivalen på Bysjöstrand tillbaka.

Annons
Det var för sex år sedan allting startade, men då hade festen inte samma utformning.
Vi började med en familjedag men när det var så många som ville komma ville vi ha ett tema, säger Maria Häreby från Kulturgruppen.
Så blev det countryfestival tre år i rad och 2003 kom det närmare 400 besökare. Men trots allmänhetens intresse tog festen ett uppehåll förra året.
Det fanns ingen som ville ha ett öltält här. Vi mäktar inte med att hålla i det själva, det blir för mycket jobb. Men nu i år är det fixat, säger Maria Häreby.
På fredag är det dags igen. Det byggs för fullt på festivalområdet och trots att festen inte startat än har Kulturgruppen redan börjat tänka på nästa års arrangemang.
Man måste planera ett år i förväg om man ska få några bra band. Och vi har planer på att utöka och köra mer än bara en kväll, säger Maria Häreby.
Föregående år har det varit en marknad på dagen och lite aktiviteter runt omkring men i år blir det bara kvällsunderhållning. Banden Hazard och The Nightdrivers kommer att stå för musiken, det blir två dansgolv och linedanceuppvisning med lokala förmågor.
Det kommer finnas ett par tre stånd här under kvällen, med det är i mycket mindre skala än tidigare, säger Lasse Johansson, som också är med i Kulturgruppen.
Det har också byggts tre logar på området och ett dansgolv håller fortfarande på att göras i ordning. Rekvisita i form av en totempåle och en indianskulptur i trä står redan på plats. Om sedan besökarna klär sig enligt temat är det mycket uppskattat.
De flesta som kommer brukar ha en cowboyhatt och en pistol i hölstret, säger Lasse Johansson.

Mer läsning

Annons