Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filminspelning planeras

/
  • Producent Carina Möllerberg och fotografen Johan Lehman blickar över älven från Vikbron, där viktiga scener ska spelas in.
  • Producent Carina Möllerberg och fotografen Johan Lehman blickar över älven från Vikbron, där viktiga scener ska spelas in.
  • Fotografen Johan Lehman och producenten Carina Möllerberg rekade vid vikbron där delar av filmen ska spelas in.
  • Producent Carina Möllerberg och fotografen Johan Lehman blickar över älven från Vikbron, där viktiga scener ska spelas in.

Till sommaren blir det filminspelning i Ånge. Det är en dramatiserad kortfilm som kommer att vända sig till ungdomar och barn.

Annons

– Det här ska bli min nya inriktning, säger Carina Möllerberg, producent, som i framtiden vill inrikta sig mot barn och ungdomsfilmer.

Hon har tidigare gjort sig känd i samband med dokumentärfilmer som till exempel – Det vita snittet – som visats på TV. Den kortfilm som nu ska göras utspelas i Ljungaverk och i Fränsta. Vikbron blir här ett viktigt inslag. Under fredagen var hon och filmfotografen Johan Lehman upp och tittade på området längs Vikbron.

Handlingen kommer kortfattat att gå ut på en ung flicka som flyttar till Ljungaverk. Hon känner sig ensam på sin nya ort och lever i en fantasivärld. En dag släpper hon ner flaskpost vid Vikbron.

Flaskan hittas av en ung pojke som tar kontakt med flickan. Båda blir till slut goda vänner med varandra.

Några ungdomsskådespelare har man ännu inte letat efter. Men kommer att bjuda in ungdomar från tio till tolv år till en uttagning. Det är Scenkonstbolaget som finansierar större delen av filmen som ska göras efter ett manus från en ung flicka i Göteborg.

– En nyhet är att vi ska försöka få in alla verksamheter från scenkonstbolaget. Det innebär att musiken, teatern och eventuellt också dansen ska få plats i filmen.

– Det ska bli väldigt spännande och roligt om alla grenarna kan vara med, säger Johan Lehman.

Region kommer konstnären Tomas Håkki Eriksson att svara för och han är kanske mer känd i Norge än på hemmaplan.

– Det kommer verkligen att bli ett roligt gäng som ska jobba ihop, tycker Carina Möllerberg och skjuter in att regiassistent blir Jon Lindroth.

Förutom ungdomsskådespelare så letar teamet efter ett hus i trakterna kring Fränsta och Ljungaverk som man skulle vilja använda till inspelningen.

– Helst med en stor trädgård som inte är allt för välskött, säger Johan Lehman som gärna ser att den är vildvuxen med utsikt mot älven eller sjön.

Om allt går som planerat ska filmen vara färdig någon gång till hösten.

Annons