Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Finns en nyfikenhet hos många"

/
  • Daniel Engström (SD) ser fram emot Jimmie Åkessons valtal i Ånge.

I dag är det dags för partiledarbesök i Ånge. Det första sedan valrörelsen 2006 och ett av få som skett genom tiderna.

Annons

I dag kommer Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson till Ånge för ett torgmöte. Därmed blir han också det första toppnamnet som besöker kommunen sedan 2006, då Maria Wetterstrand (MP) gjorde samma sak.

– Varför de kommer till Ånge vet jag inte, turnéplanen har de lagt upp på riksnivå, men jag är glad att de valt att komma hit. Det känns riktigt roligt att man även visar upp sig på landsbygden, säger Daniel Engström, Sverigedemokraternas förstanamn i Ånge.

Håller tidsplanen så greppar Åkesson mikrofonen klockan 18, men vad han kommer prata om är ingenting som har förmedlats ner till gräsrotsnivå.

– Men i Sundsvall så pratade han ju lite lokalt också, så jag hoppas han tar upp en del sådant när han är här. Som arbetslösheten och den negativa befolkningsutvecklingen, som är de stora problemen här i Ånge, säger Daniel Engström.

Att det parallellt med torgmötet ordnas en manifestation på temat "mångfald, jämställdhet och allas lika värde" (se separat artikel) har han inga direkta åsikter om.

– Det enda jag reagerat på är att de andra partierna sagt att de ska vara på manifestationen, för jag tycker de kunde ha kommit ut på torget och lyssnat åtminstone, säger Daniel Engström.

På frågan om han tror att det egna partiets sympatisörer är beredda att öppet visa var de står politiskt genom att närvara så blir svaret något osäkert.

– Vi har ju haft lite problem att bilda en egen Ångeförening, men jag har märkt att det finns en nyfikenhet hos många för att komma och lyssna, säger Daniel Engström.

Mer läsning

Annons