Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler valde Åkesson än human picknick

/

Tal av Jimmie Åkesson (SD) eller picknick för mångfald, jämställdhet och allas lika värde? Det var valet som politiskt engagerade Ångebor ställdes inför i dag.

Annons

Kring middagstid samlades SD-sympatisörer och andra nyfikna på Centraltorget i Ånge för att lyssna till Jimmie Åkessons tal under sin Norrlandsturné. Ett tal som lockade uppskattningsvis ett par hundra personer till platsen. Alla rättvända kan tilläggas.

Något färre fanns på plats i Spångbroparken där det ordnades en picknickmanifestation på temat "mångfald, jämställdhet och allas lika värde". En samling utan eggande valtal, men en och annan höjd röst mot den politik som det orerades om hundra meter bort.

Men även om budskapen var olika så var ändå den sammanfattande bedömningen från båda sidor rätt lika efteråt.

– Jag tycker det var ett jättebra möte. Det var otroligt bra uppslutning, fler än jag hade väntat mig, och Jimmie var nöjd, säger Daniel Engström, Sverigedemokraternas förstanamn i Ånge, efter avslutat tal.

– Det var lite synd att jag tog fel på tiden, jag trodde det var klockan 17, men jag är nöjd, summerar Maria Gustafsson, initiativtagare till manifestationen.

Mer läsning

Annons