Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagsklimatet i Ånge: Han får underkänt av sina egna medlemmar

Politikernas attityd till företagande är en av punkterna där Ånge får sämst betyg i Svenskt Näringslivs enkät. Något som sätter Leif Edh i en sits där hans egna medlemmar underkänner hans politiska arbete.

Annons

Situationen uppstår i och med att Leif Edh förutom sitt fritidspolitiska uppdrag också innehar ordförandeskapet i Företagarna Västra Medelpad. En organisation vars målgrupp alltså ger kommunpolitikerna det sämsta betyget någonsin vad det gäller deras attityd till företagande.

Leif Edh är både politiker i Ånge och ordförande i Företagarna Västra Medelpad, vilket gör att enkätsvaren i Svenskt Näringslivs undersökning sätter honom i en

– Det är naturligtvis en speciell situation, konstaterar han.

– Vi måste analysera noggrant hur vi går till väga för att få ut hur vi jobbar för ett positivt företagsklimat. De företagarfrukostar och aktiviteter som finns är tydligen inte det som efterfrågas, säger han med politikerögonen på.

Läs också: Positiva svar på Vår framtids motion om kommunens näringslivsarbete

Därefter växlar han över på att se på resultatet genom Företagarna Västra Medelpads ögon, och konstaterar att man där måste gå ut i de egna leden och ställa frågan vad som saknas och vad som förväntas.

– Jag tror mycket handlar om kommunikation, säger Leif Edh som tycker att kommunen trots allt gör ett gott jobb i syfte att främja företagandet.

Samma bild ger hans politiska motpart i kommunhuset.

– Vi jobbar med att företagen ska tycka att vi är bra, och de som har varit i kontakt med kommunen är också oftast nöjda, säger Sten-Ove Danielsson och pekar på andra mätverktyg som man tillämpar.

Han framhåller också den nya modellen, som ST.nu tidigare berättat om, där näringslivet själva får lyfta tre punkter ur Svenskt Näringslivs rankning som kommunen ska jobba hårdare med.

Läs också: Här är förslaget som ska förbättra företagsklimatet i Ånge

– Nu kan vi nog komma att tappa några placeringar när rankningen presenteras, men det är fortfarande rätt små steg det handlar om. Det räcker ju med att ett par, tre företagare som svarat är missnöjda för att vi ska tappa de de decimaler det handlar om, säger Sten-Ove Danielsson.

– Vi vet ju till exempel att det finns företagare med asylboenden som tycker vi är för petiga, medan vi själva tycker vi är noggranna, så har några av dem valts ut så drar det säkert ner Ånges resultat, slutar kommunalrådet.

Mer läsning

Annons