Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förslag om hemtagningsteam i Ånge – en kopia av löfte från 2017

Kristdemokraterna i Ånge har i dagarna överlämnat en motion till kommunfullmäktige om att inrätta hemtagningsteam. Ett förslag som är hämtat direkt ur partiets vård- och omsorgsproposition "Välfärdslöftet"som togs upp vid rikstinget 2017.

Annons
Kjell Grip och Mona Hammarstedt vill att Ånge kommun inrättar ett hemtagningsteam, ett förslag hämtatr ur partiets vård- och omsorgsproposition

Det är Kjell Grip (KD) och Mona Hammarstedt (KD) som tagit fasta på innehållet i propositionen och kopierat den text som återfinns under rubriken "Hemtagningsteam – trygg övergång från sjukhusvistelse" och lämnat in stycket som en motion till Ånge kommunfullmäktige.

För Plus-kunder: Ebba Busch Thor (KD) på besök i Ånge – gav sin dom över landstinget: "Ett av de absolut sämsta i Sverige"

I motionen går det att läsa att man vill underlätta äldres hemkomst från sjukhus genom att bilda en gruppering med resurser i form av till exempel undersköterskor och terapeuter. Gruppen ska sedan bistå med allt från hjälp vid hemtransport till att säkerställa att det finns mat och medicin på plats i hemmet under de första dygnen.

Kjell Grip.

"Genom hemtagningsteamet närvarar personal som är känd av patienten, under hela kedjan från planering av hemgången till start av rehabilitering och etablerad kontakt med eventuell hemtjänst och primärvård", står det i såväl proposition som motion.

För Plus-kunder: Motioner fastnar i månader hos handläggare – KD-politiker kräver ändring: ”Tar för lång tid”

Motionen är daterad 2 februari 2018 och har ännu inte hunnit behandlas i kommunfullmäktige.

Andra motioner från Kristdemokraterna i Ånge:

KD vill införa vårdserviceteam för förbättrad integration

Frivilligcentral och utomhusgaranti för äldre föreslås i Ånge – så vill KD att det ska gå till

Vill införa platsgaranti på särskilt boende för alla över 85 år: "Det är de värda"

Mer läsning

Annons