Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågan om ny detaljplan för Torpshammar har skjutits upp

Bygg- och miljönämndens beslut att begära en översyn av detaljplanen i Torpshammar har bollats tillbaka till de egna tjänstemännens korridorer.

Annons

Ånges kommunalråd Sten-Ove Danielsson tycker det är märkligt att politikerna gått emot tjänstemännens rekommendation.

Begäran har visserligen varit uppe i kommunstyrelsens arbetsutskott, men längre än så har ärendet inte nått.

Läs mer: Överklagar kommunens beslut: "Direkt rättsvidrigt"

I alla fall inte i nuläget, vilket det enligt Ånges kommunalråd Sten-Ove Danielsson i huvudsak finns två förklaringar till.

– Dels så skulle det bli jättedyrt, och sedan är vår uppfattning att det är tveksamt om det behövs en ny plan, säger han.

Beslutet har dock skjutits upp till i höst, då man bland annat förväntar sig en framtagen prislapp från bygg- och miljökontoret om vad det skulle kosta att rätta till de problem man ser finns i Torpshammar. Problem som gjort att det nu väckts flera frågetecken kring tidigare utfärdade tillstånd.

Som till exempel den av Torpshammar S-förenings pådrivna etablering av en bensinstation, som enligt ägarna av Torpshammars herrgård ligger på "prickad mark".

– Det ska bli intressant att se vad länsstyrelsen kommer säga i det här fallet med Torpshammars herrgård. Personligen tycker jag det är märkligt att politikerna inte har följt tjänstemännens rekommendation om att tillstånd inte behövs, slutar Sten-Ove Danielsson.

■ ■ För mer nyheter om Ånge, klicka här – och följ ST Ånge på Facebook.

Mer läsning

Annons