Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gatubelysningen ett riktigt mörker

/

De ljusa sommarnätterna har gjort sitt, och mörkret har börjat återvända. Ett faktum som gjort att många ­läsare nu har börjat reagera över att gatubelysningen ”lyser” med sin frånvaro.

Annons

Bland annat så har vi fått signaler från Fränsta om att det inte råder några direkt ”ljusa tider” under timmarna kring midnatt.

– Det är helt svart ute på kvällarna, och det har varit likadant varje år. Man tycker att om de har avtal med ­någon som ska tända så ska det vara klart när det är dags, säger en Fränstabo som varit i kontakt med oss och påtalat att belysningen inte har tänts.

Och det verkar inte bara vara i Fränsta som sen­sommarmörkret får regera obehindrat så här efter ­sommaren.

– Efter vägen där jag bor, Albyvägen i Alby, så vore en koll på gatubelysningen ­inte en dålig idé, skriver en invånare som via mejl gjort kommunen uppmärksam på att ett tiotal stolpar har belysning som inte tänds.

Enligt tekniska förvaltningen så finns det driftstörningar i Fränsta. Dels till följd av att åskan har ställt till det, men också i form av en avgrävd kabel.

– Men vi håller på att fixa till det där nu så det ska snart lysa igen, säger Per­nilla Cederlöf, gatu- och renhållningsansvarig i Ånge kommun.

Om det gäller enstaka lampor som är trasiga så ska man dock inte räkna med någon snabb åtgärd. I alla fall inte om det handlar om gamla armaturer.

– De prioriteras lågt eftersom vi ändå ska byta ut dem mot nya med start i september, säger Pernilla Cederlöf.

I vilken ordning som bytena av armaturer kommer att ske är ännu inte bestämt.

– Men det här blir sista säsongen för vårat belysningsprojekt. Sedan är pengarna slut, säger Pernilla Cederlöf.

Mer läsning

Annons