Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golfläger för framtidens spelare på Hussborg

Det har pratats svingar och drillats i putteknik. Precis som det brukar vara när Hussborg golfklubb anordnar läger för golfintresserade ungdomar.

Annons

Sedan i lördags pågår ett golfläger  för ungdomar på golfbanan vid Hussborg, Ljungaverk.

Det är en skara på närmare trettio barn och ungdomar som sedan i lördags har tillbringat sex timmar om dagen på Hussborgs golfklubb.

– Med våra mått mätt så är det en hyfsad samling ungdomar, säger Mats Gustafsson, en av ledarna för det årliga golflägret som tar vid när skolorna gjort sitt.

Åldersspannet sträcker sig från tio upp till sexton år. En del med vana från spel och tidigare lägerveckor, medan andra började lägret från i stort sett ruta ett.

– Nybörjargruppen är tolv stycken. En del av dem har provat på golf förut, men många har aldrig spelat tidigare, säger Mats Gustafsson.

Som avslutning på lägret så kommer en tävling att hållas där alla får gå ut på banan och känna på hur det är att spela under riktiga förhållanden.

– Syftet med det här lägret är att visa upp golfen och låta de som vill få chansen att prova på. Och för klubben så är det ju så att pensionärsfaktorn är hög, så på sikt är det en överlevnadsfråga att attrahera unga och kanske också deras föräldrar, säger Mats Gustafsson, innan han återgår till drillningen i putteknik.

Mats Gustafsson, en av felra ledare på golflägret.

Mer läsning

Annons