Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är årets upplaga av musikaliska sommarjobbare i Ånge: "Våra fans har saknat oss"

Nu är det återigen dags för sommarorkestern i Ånge. Under två veckor kommer orkestern att spela både gamla och nya hits. "Våra fans har hört av sig, de har saknat oss", säger Uno Dvärby, orkesterledare.

Annons

Läs också: Gatumusikanterna skänker sina pengar till Attention

Förra årets upplaga sommarmusikanter, med Uno Dvärby i nedre högra hörnet.

Det är för trettonde året i rad som sommarorkestern håller konserter på flertalet platser i Ånge. I år är det sju stycken ungdomar som kommer att turnera runt mellan torg, hembygdsgårdar och ålderdomshem.

– Orkestern kommer att spela på ställen där det ofta inte händer så mycket, säger Uno Dvärby.

I år består orkestern av allt från en flöjtist till en basist. Orkestern är en feriepraktik för ungdomar i kommunen, och pågår i två veckor. Målet för praktiken är att lära ungdomarna om musik och att låta dem visa upp sina kunskaper.

– Det blir lite olika musik som spelas varje år. Det beror lite på vilka ungdomar som är med, säger Uno Dvärby.

Det är mestadels pop som kommer att framföras, både gamla och nya låtar. Men det kommer att vara musik som ingen har någonting emot, då det ska passa så många som möjligt.

– Ungdomarna brukar tycka att det är kul att spela lite fjantig musik också, sånt som de annars aldrig skulle spela. De brukar märka att det spelar mindre roll vad man spelar, det är kul att bara spela, säger Uno Dvärby.

Det man kan förvänta sig är en glad konsert med både gamla och nya låtar. En av årets paradlåtar kommer att vara Siw Malmkvist låt, flickor bak i bilen från 1959.

Första konserten kommer att vara den 15 juli på torget i Ånge.

■ ■ För mer nyheter om Ånge, klicka här – och följ ST Ånge på Facebook.

Mer läsning

Annons