Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här får Sverigedemokraterna hyra av Folkets hus

I Ånge blev det nej när Sverigedemokraterna ville hyra möteslokal av Folkets husföreningen. I Ljungaverk säger däremot samma rörelse ja.

Annons

Folkets husföreningen i Ljungaverk har, till skillnad mot föreningen i Ånge, valt att hyra ut till SD.

Tidigare i veckan berättade vi att Folkets husföreningen i Ånge besämt sig för att neka Sverigedemokrraterna att hyra möteslokal i Medborgarhuset.

Läs mer: SD portade från Folkets hus i Ånge

Något som fick lokalavdelningen att kräva åtgärder från kommunens sida, då det utgår ett stort ekonomiskt stöd till Folkets hus och partiet är demokratiskt valda.

– Folkets hus anser inte att de står för de demokratiska rättigheter som Folkets hus värderar, förklarade ordförande i Ånge Folket husförening Rune Hammarberg, och hänvisade till en centralt utfärdad policy.

Läs också: Trots tveksamheter fick SD hålla möte i Ånge

Alla folkets husföreningar har dock inte valt att följa den policyn. I går kom nämligen beskedet att SD ges tillträde till Forum Folkets hus Ljungaverk.

– Det är ett dilemma. Vi känner till policyn, men eftersom kommunen äger huset och det är ett demokratiskt valt parti så har vi kommit fram till att vi inte bör exkludera dem, säger föreståndaren Adam Gustafsson.

Läs också: Återinvigning av Folkets hus träkonstverk

Mer läsning

Annons