Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här ska Ånges nya motorbana växa fram: "Allt är i stort sett klart för att börja bygga"

Satsningen på en motorbana vid Kaffepannberget gick om intet, men drömmen om en egen anläggning lever vidare inom Ånge MK. "Allt är i stort sett klart för att börja bygga", säger motorklubbens Per-Erik Persson.

Annons

Ånge motorklubb har köpt mark för en egen motorbana som Eva Bäckman, Mikael Jansson, Christer Lång och Per-Erik Persson hoppas kunna påbörja anläggandet av redan i höst.

Omstart. Så kan man beskriva Ånge motorklubbs arbete med att få till en egen motorstadion i kommunen.

För efter flera försök att komma framåt på den ursprungligen tänkta platsen – Kaffepannberget – så är nu den satsningen förpassad till papperskorgen.

Läs mer: EU-pengar till satsning på motorbana vid Kaffepannberget

– Det blev fel. Man borde aldrig ha börjat försöka bygga på Kaffepannberget då där var så mycket sten och annat som skulle skapa problem att få till en godkänd bana, konstaterar klubbens Per-Erik Persson.

Läs mer: Frågetecken om motorstadion: "För mycket sten"

Under en period så var man inne på ett samarbete med VCK Ånge och en motorbana för folkrace i anslutning till motocrossbanan i Lombäcken. Därefter återvände blickarna åter till Kaffepannberget, innan man till slut fick upp ögonen för en annan plats.

Läs mer: Ger inte upp folkracebanan på Kaffepannberget

– Vi hittade den här gamla bergtäkten som Sundfrakt ägde men inte skulle använda längre utan återställa, och nu är det klart att motorklubben äger marken, berättar Per-Erik Persson när visar oss runt på Åsmyran knappa milen väster om Ånge.

Christer Lång berättar om sina tankarom hur man bode göra för att banan ska bli så lång som möjligt.

Där är tanken att en drygt kilometerlång slinga ska anläggas, samt att tillhörande klubbhus med vatten, el och toaletter ska uppföras.

– Det kommer att ta tid för det handlar om miljonbelopp att få allt i ordning, men bygglov och miljöprövningen är förhoppningsvis snart klart, så grå allt vägen ska vi göra en bankropp i höst så att länsstyrelsen kan avsluta ärendet kring bergtäkten, förklarar Per-Erik Persson.

Läs också: Han vill se nya regler för bygdeavgiftsmedel

I dagarna lämnade motorklubben också in en ansökan om 425 000 kronor i bygdeavgiftsmedel som man hoppas ska få ett positivt bemötande. Något som skulle göra tillvaron enklare för klubben då det tar en egen anläggning betydligt närmare i tiden.

– Det behövs verkligen en motorbana i Ånge kommun. Klubben har många medlemmar som är ute och kör och tävlar, och många av dem är ungdomar och unga tjejer. Då är det inte hållbart att ha de närmaste banorna i Timrå, Hede och Ljusdal. Man måste kunna få träna på hemmaplan också, slutar Per-Erik Persson.

Läs också: Premiär för fartfylld motorfest i Borgsjö

Mer läsning

Annons