Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haveröveckan till ända: "Det känns jättekul"

Under helgen avslutas Haveröveckan, med en föreläsning om häxor och den traditionella hembygdsfesten som några av de sista aktiviteterna. – Jag tror inte att man orkar hålla på mer. Varken föreningarna eller publiken, säger Margareta Wiklund, ordförande i Haverö Hembygdsförening.

Annons

Haverö hembygdsgården i Säter.

Under söndagen avslutas Haveröveckan, med Jim Hedlunds föreläsning om häxor och Linedance vid Haveröströmmar.

– Vi är ju många föreningar som gör många olika saker, och det är bra. Man kan välja vad man helst vill gå på, vad man är mest intresserad av, säger Margareta Wiklund.

Hon är ordförande i Haverö Hembygdsförening , en av alla de föreningar som arrangerat aktiviteter under veckan, och hon tror att man hittat formen.

– Det känns jättekul när allt flyter på. Det känns som om vi hittat rutinerna för hur det här ska gå till, vi har ju haft det ett par år nu, säger Margareta Wiklund.

Fisketävling för barn på Ön, en av veckans många aktiviteter.

Några problem har det varit, bland annat en fotbollsturnering som blev inställd.

– En del saker kommer det så klart mindre människor på, alla kan inte gå på allt. Men auktionen i Kölsillre, konserten vid Eldnäset och hembygdsfesten på Haverö Hembygdsgård brukar alltid vara välbesökta, säger Margareta Wiklund.

Det nyaste under Haveröveckan är däremot inte ett arrangemang, utan att man kunnat följa olika arrangemang live på sociala medier.

Programmet förändras varje år, utöver de sakerna som har blivit mer eller mindre permanenta. I år har det inte varit flera kära återseenden, men inte så många nytillskott.

Mer läsning

Annons