Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemvändardag med kanonväder

/

Årets hemvändardag i Ånge var en riktigt het tillställning.
Många var där och flera satt och pustade i skuggan.
— Det är första året med kanonväder, säger Lars Johansson ordförande i Ånge campingförening.

Annons
För fjärde året arrangerade Ånge campingförening i samarbete med Ånge kommun en hemvändardag. Samarbetet med kommunen tycker Lars Johansson är bra.
Problemet för oss har varit att nå ut till de som flyttat. Det har kommunen hjälpt oss med nu, säger Lars Johansson.
Solen strålade över campingen och många tyckte att det var i hetaste laget. Trots hettan var det många aktiviteter på gång. Nytt för i år var ett kanotrace i Dysjöån. Där stod också Sture Sjöström från Lions och lagade kolbullar. Han berättar att det är gammal arbetarmat som de som jobbade i skogen åt. På hemvändardagen bjuder Lions på den gamla arbetarrätten.
Det har vi gjort under de tre tidigare åren också, säger Sture Sjöström.
Kalle Löfgren är den som ligger bakom idén med hemvändardagen. Han berättar att idén funnits länge men det var när han blev invald i styrelsen på campingen som den aktiverades.
Jag insåg att det fanns ett bra gäng att jobba med för att förverkliga idén, säger Kalle Löfgren.
Hemvändardagen är mycket uppskattad och inte bara bland hemvändare berättar Eva-Lena Svensson, som bor i Ånge. Hon tycker också det är bra med både dags- och kvällsaktiviteter.
Då kan alla vara med någon gång under dagen, säger hon.
Två av de som kommit hem för festligheterna är Birgit Saether från Solna och Elisabeth Engström Sten från Gävle. De flyttade från Ånge 1962 respektive 1966.
Det är så kul att träffa de gamla skolkamraterna och kontakten är så bra. Det känns som om man träffades igår, säger Birgit Saether.
Under dagen blev det också teaterföreställning. Glesbygden, en monolog som Anders Olsson från Teatermaskinen framförde. Till kvällen blev det även musikuppträdande.
I kväll kommer The Shanes. Därför bygger vi upp kravallstaket, säger Kalle Löfgren.

Mer läsning

Annons