Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemvårdsgrupperna protesterar mot kommunens omorganisering

/
  • Hemvårdsområde Väst ska slås samman, men detta gillas inte av Erikslundsgruppen.Carina Jonsson och Marina Johnson.

Samverkan över gränserna - ja visst. Försämrade arbetsförhållanden och sämre situation för vårdtagarna - absolut inte. Så ser Erikslunds hemvårdsgrupp på socialnämndens planer om att slå ihop tre grupper till en.

Annons
Under senvåren fick Alby- Ånge- och Erikslunds hemvårdsgrupp reda på att de skulle slås ihop till en stor grupp och centraliseras till Ånge. Nu har informationen sjunkit in hos personalen och invändningarna är många.
Vi känner oss förbisedda. De har bara bestämt det här över våra huvuden, ingen har brytt sig om att fråga vad vi tycker eller om vi har några idéer, säger hemvårdare Carina Jonsson.
De menar att en flytt in till Ånge skulle innebära ökade bilresor, eftersom de nu har sitt kontor på Hallstaborgs servicehus som ligger mycket närmare de vårdtagare de besöker. De ser också att flytten skulle innebära en försämring för vårdtagarna då det kommer ta längre tid att ta sig till dem om ett larm går.
Vi åka från den plats vi befinner oss på just då, in till kontoret för att hämta en nyckel och sedan ut till vårdtagaren där larmet gått. Ligger vårat kontor i Ånge tar det längre tid, säger hemvårdare Marina Johnson.
Alla i personalen är eniga - de får inte omorganiseringens fördelar att gå ihop. De har skickat ett brev med sina invändningar till kommunen men inte fått något svar. Även hemvårdsgruppen i Alby har skickat in ett brev till kommunen där de skriver att inte de heller kan se fördelarna med en flytt.
Det personalen i Erikslundsgruppen främst efterlyser är en bättre samverkan mellan hemvårdspersonalen och cheferna.
Vi har inget emot en flytt om de kan motivera den. Kommunen går minus och vi drar gärna vårt strå till stacken men vi kan inte se hur man sparar på den här omorganiseringen. Det enda motiv vi har fått är att vi ska kunna samverka bättre men det kan vi väl göra ändå. Det vi skulle behöva är ett bättre samarbete mellan cheferna och oss, säger Marina Johnson och Carina Jonsson.

Mer läsning

Annons