Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjältarna uteblev – dagen för funktionshindrade ställs in: "Känns som ett svart hål"

Hjältedagen i Ånge skulle vara en dag för alla funktionshindrade då de kunde känna sig som hjältar. Men nu ställs den in. "Det känns bara som ett stort svart hål just nu", säger Per-Erik Persson som varit drivande för projektet.

Annons

Per-Erik Persson la över hundra timmar på Hjältedagen.

En dag då alla skulle kunna känna sig som hjältar, oberoende av funktionshinder. Det var vad som skulle arrangeras på Tallbacken den 16 juli.

Men förra veckan meddelades det via arrangemangets Facebook-sida att dagen ställs in på grund av bristande respons från föreningar för funktionshindrade.

– Det känns bara som ett stort svart hål just nu. Det här var något jag verkligen brann för, och så har jag misslyckats, säger Per-Erik Persson som tillsammans med Tallbackens vänner var drivande av projektet Hjältedagen.

Läs mer: Alla ska få vara hjälte för en dag

Lokalen, Tallbackens dansbana, var klar och det skulle bjudas på disco, ridning, och en massa annat. Samarbete med Ånge Pride och SJ var klart, sponsring och reklam var klart från olika håll. Allt stod redo helt enkelt. Men det föll på att få dit de funktionshindrade.

– Jag har mejlat säkert 100 olika föreningar för funktionshindrade, för att få hjälp att komma i kontakt med deras medlemmar. Jag har fått svar från en som var intresserad, säger Per-Erik Persson.

Men med bara en förening ombord går det inte, menar han. Det hade behövts kanske fem eller sex stycken som visat intresse, enligt Per-Erik Persson.

– Jag vet inte om det kanske är så att det inte finns något intresse för något sånt här. Men det är svårt att arrangera något när man inte vet hur det ska vara, när man inte får någon respons, säger Per-Erik Persson.

Han kan tänka sig att försöka igen nästa år, men då måste det göras på något annat vis.

– I så fall måste jag hitta ett annat upplägg, det funkar inte så här. Man kanske måste vara ännu tydligare, eller gå genom kommuner, jag vet inte, säger Per-Erik Persson.

Efter att ha lagt uppskattningsvis över 100 arbetstimmar privat på projektet känner sig nu Per-Erik Persson otroligt deprimerad.

– Det känns verkligen skitjobbigt att ha misslyckats med det här, säger Per-Erik Persson.

Mer läsning