Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyr en lokalbo till semestern

/

Upplevelsesemestrar är inget ovanligt i världen. I Ånge kommun finns företaget som hyr ut lokalbor till turister och andra som vill uppleva Ljungandalen.
– Min bror älskar att fiska och känner till varenda liten tjärn i området. Så då låter vi fiskeintresserade följa med honom ut, till exempel, säger Rebecca Molin, delägare i Swedish countryside.

Annons

Swedish countryside ordnar upplevelser på landsbygden och hyr ut lokalbefolkning, men delägaren Rebecca Molin vill inte kalla dem guider.

– Det finns människor som är jättebra på olika grejer, men inte vill jobba med det. Då kan de ansluta sig till oss, så får de betalt för att göra det de gillar med folk, säger Rebecca Molin.

Folk hör av sig med idéer på saker som skulle kunna göras, och Rebecca Molin är öppen för förslag.

– Ibland behövs det inte så mycket, bara någon som visar vägen. Det finns otroliga platser här som man antagligen missar annars, säger Rebecca Molin.

Responsen har varit bra, men just nu tar delägarna till Swedish countryside det lite lugnt, efter delmålet att få sajten på plats uppfylldes.

– Många har tyckt att det är en jättebra grej, men vi har inte fått så många bokningar än. Vi drog i gång sajten i juni eller maj någon gång, och har inte annonserat något särskilt heller, säger Rebecca Molin.

På deras hemsida har trillar det titt som tätt in likes från hela världen, inte bara från Sverige och grannländerna.

– Det är de kunderna som blir mest spektakulära. Vi har ju ett väldigt bra namn på det viset, det är lättsökt, säger Rebecca Molin.

Att alla känner alla i glesbygden tror Rebecca Molin är en stor fördel för deras projekt, och hon tycker att det kan finnas för mycket fördomar mot landsbygden.

– Både jag och min syster har valt att flytta tillbaka hit, vi har inte på något vis fastnat i glesbygden. Vi trivs här och är stolta, säger hon.

Mer läsning

Annons