Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen arbetspendling

Försvinner turerna till och från Alby kan kommunen ändra namnet på sin tidning från "Framtid Ånge" till "Ingen framtid i Ånge".
Det skriver en upprörd pendlare till kommunen från en pendlare som dagligen åker mellan Fränsta och Alby.

Annons
Det som fått fränstabon att reagera är ryktena om att arbetarbussen från Torpshammar 5.45 på morgonen och som kommer till Alby 6.56 på morgonen ska dras in.
I brevet till kommunens trafiksamordnare Gunilla Mellgren, hänvisar Fränstabon till marsnumret av tidningen Framtid Ånge.
Där skriver du att man ska kunna arbetspendla mellan de större orterna i kommunen. Och där menar jag orterna Torpshammar, Fränsta, Ånge och Alby fortsätter fränstabon sitt ilskna brev.
Alby är en större ort där det finns två större arbetsplatser, EKA Chemikals och Elkapsling. Totalt över 200 arbetstillfällen fortsätter han
De flesta har en arbetstid mellan sju på morgonen till fyra på eftermiddagen fortsätter fränstabon sitt brev.
Han konstaterar också att intresseföreningar, organisationer och kommunala organ har fått titta på förslaget och även företrädare för alla skolor.
Men har du varit i kontakt med någon som verkligen åker turen tidigt på morgonen och frågat om deras behov frågar fränstabon vidare i sitt brev.
Han har också fått ett svar av Gunilla Mellgren där hon skriver att det är riktigt att bussen inte finns med vid upphandlingen vid den nya tidtabellen i år.
Det är kommunfullmäktiges politiker som beslutade om hur kollektivtrafiken ska se ut. Och där skol, fritids- och serviceresor prioriterades högre än arbetsresor. Gunilla Mellgren och hoppas att de 2-3 som åker på morgonen ska hitta alternativa sätt att ta sig till och från Alby.

Mer läsning

Annons