Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen sillfest på midsommardagen

Sillmiddag på Café Toppstugan på Getberget är något av tradition för många på midsommardagen, men så inte i år. – Vi sa att vi skulle ha öppet om folk bokade i förväg, men det har ingen gjort, säger Hannah Berglund från caféet.

Annons

Café Toppstugan på Getberget stänger.

– Vi brukar ha öppet på midsommardagen, men det har alltid blivit en massa mat över. Det blir så med till exempel sill, det måste beställas i stora omgångar. Så i år sa vi att vi skulle gå efter bokningar, säger Hannah Berglund, som tillsammans med sin syster och familj driver Café Toppstugan på Getberget.

Men när sista chansen för bokningar kommit hade fortfarande inga bokningar gjorts, och sillmiddagen fick ställas in.

– Vi var lite inställda på att det skulle bli så här, folk har sina traditioner. Men det är skönare att veta och kunna ta lite ledigt, och inte stå här med tio kilo sill för mycket, säger Hannah Berglund.

Tidigare har cafét haft öppet för de som inte bokat under midsommardagen, och då har folk kommit. Men det har aldrig varit Toppstugans bästa dag.

– Det har väl aldrig varit så mycket tryck just den dagen. Det har inte varit så att vi gått med förlust, men vi har aldrig sålt så mycket som vi hoppats, säger Hannah Berglund.

Men även om den traditionella midsommardagen inte blir som de hoppats så tänker Hannah Berglund framåt. Mot dagen efter, söndagen.

– Då har det alltid varit mycket folk här. Så vi satsar kanske lite extra då istället, med någon festlig bakelse eller så, säger Hannah Berglund.

Mer läsning

Annons