Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget gehör för Becks "kraftfulla" motion

/
  • Hans-Erik Beck får inget gehör för sin motion om att hålla avkastningen från Ångefallen utanför budgeten.

Hans-Erik Beck (M) får inget gehör för sin motion om att fondera avkastningen från Ångefallen kraft i stället för att räkna in dem i budgeten.

Annons

Bakgrunden till Ångemoderatens förslag är att han tycker det är för riskabelt att budgetera för ett X antal miljoner som man egentligen inte vet att man har. Då tycker han det skulle vara en bättre väg att gå om man tar avkastningen och sätter i en fond, för att sedan växla upp de pengarna i olika projekt eller genomföra andra insatser.

Något gehör för sitt förslag tycks han däremot inte få.

I ett svarsförslag skriver kommunalråd Sten-Ove Danielsson att effekterna av Becks förslag bland annat skulle bli att man måste skära bort 5-6 miljoner kronor i kärnverksamheterna. En verksamhet som redan i dag har det tufft.

Han skriver också att man som kommun inte kan lägga undan medel utan att det på ett eller annat sätt påverkar resultatet det år man bestämmer sig för att använda dem.

Därför anser han att man ska fortsätta använda de här pengarna som man gör i dag. Det vill säga låter avkastningen bidra till det överskottsmål som kommunfullmäktige beslutat om.

Därför avslutas också skrivelsen med ett yrkande om avslag för Ångemoderatens "kraftfulla" motion.

Mer läsning

Annons