Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intresseföreningen håller liv i Mittpunkten: ”Vi är mest glada amatörer”

Det gick inte att hitta någon som ville arrendera serveringen på Flataklocken, Sveriges mittpunkt, i sommar. Men drivna frivilliga från Munkbysjöns intresseförening hjälptes åt med uppgiften.

Annons

– Det blir ju ett café, ingen mat. Vi är mest glada amatörer, vi är inga proffs direkt, säger Catrin Karlsson, kassör i Munkbysjöns intresseförening.

Folk kommer till Flataklocken för platsen, tror Catrin Karlsson.

Hon har under två veckor i sommar tagit hand om kafét på Sveriges geografiska mittpunkt, Flataklocken.

– Det har gått bra, jag var här och hjälpte till någon vecka förra året också. Redan då var jag förvånad över hur mycket folk som kommer, säger Catrin Karlsson.

Läs mer: Framtiden för Mittpunkten – nu finns en lösning klar

Hon och ungefär 15 andra från intresseföreningen delade upp sommaren i delar då de kunde driva kafét.

– Jag tycker att det vore synd om det stod tomt, det är en fantastisk plats. Folk kommer hit för utsikten, de vet inte ens om att det finns ett kafé, säger Catrin Karlsson.

Hon tycker att besökarna är väldigt positiva när de kommer till kafét, och klagar inte mycket.

– Det enda negativa folk har anmärkt på är vägen. Den är inte bra, asfalten har blivit alldeles full av hål och gupp, den borde rivas bort egentligen, säger Catrin Karlsson.

Även om sommaren har gått bra så tycker Catrin Karlsson att det finns en del svårigheter med att driva kafét.

– Man vet aldrig hur många som ska komma. Vissa dagar är det nästan tomt, andra hinner vi knappt med oss själva, säger Catrin Karlsson.

Läs mer: Svårt att hitta Sveriges geografiska mitt: "Det är dåligt skyltat"

Men trots det så tror hon att det skulle gå att utöka verksamheten, om någon bara har viljan att göra det.

– Jag tror att det skulle gå att driva en restaurang här, men antagligen bara på sommaren. Så då är frågan vad man gör på vintern, säger Catrin Karlsson.

Ett sätt att framåt utveckla Flataklocken och Sveriges mittpunkt kan vara att göra mer saker på platsen, och göra mer utanför restaurangen.

– Man kanske skulle behöva mer arrangemang på platsen, att det hände lite saker. Så det inte bara är en restaurang på en vacker plats, säger Catrin Karlsson.

Mer läsning

Annons