Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isbanan snart redo för fler sporter

/
  • Kraftsamling Fränsta har kommit ett stort steg närmare färdigställandet av en multisportanläggning på orten.

Satsningen på en multisportanläggning i Fränsta har kommit ett steg närmare invigning. Förra helgen lades grusunderlaget på plats, och därmed återstår bara golvet innan kommunens första multisportanläggning står redo att tas i bruk.

Annons

"Nu ska plastgolvet på plats". Det var beskedet från Kraftsamling Fränsta när de förra helgen gick ut på Facebook och efterlyste ideella krafter som kunde hjälpa till med att färdigställa grundarbetet. Det vill säga frakta ut det finkorniga gruset och se till så att det även blev jämnt och fint.

– Nu är det på plats, men det var faktiskt svårare än vad jag trodde det skulle vara, säger Lennart Hedlund, ordförande i Kraftsamling Fränsta.

Bland annat så berättar han att man var tvungen att ordna fram i stort sett dubbelt så mycket grus som det först var tänkt. Något som i kombination med maskinkostnader har gjort att budgeten för projektet inte gått att hålla fullt ut.

– Jag har gjort en ny ansökan om bygdemedel och lämnat in, berättar Lennart Hedlund, som har goda förhoppningar om att den ska gå igenom alla instanser fram till hösten fördelning.

Resultatet av de ideella timmarna som lagts ner de senaste dagarna är han däremot mycket nöjd med.

– Det kom en hel del folk och hjälpte till, och jag tror vi har lyckats riktigt bra med att få det jämnt, säger Kraftsamlings ordförande.

Därmed så återstår bara själva golvläggningen. Ett arbete där föreningen inte kommer ha så många fingrar med i spelet.

– Det är Ljungaföretaget Istech som ska göra den delen av arbetet, så jag vet faktiskt inte riktigt när plattorna kommer att börja läggas. Förhoppningsvis så dröjer det inte så länge, säger Lennart Hedlund.

Mer läsning

Annons