Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlsro laddar för det åttonde "End of Summer Meet" – bjuder på motorvrål och artister

För åttonde året i rad så bjuder Karlsro flyers i helgen in till End of Summer Meet, klubbens årliga bilträff som förutom krom och motorvrål också bjuder på namnkunniga artister.

Annons

Förberedelserna pågår för fullt vid Karlsro flyers klubbstuga i Ljungaverk, där Sven-Ingvar

För två år sedan åskade det och vräkte ner regn över grönområdet kring Karlsro flyers klubbstuga i Ljungaverk. Ett väder som trotsades av över 1 000 besökare, och som blev ett kvitto på att arrangemanget stod pall för det mesta.

TV: Bred uppslutning under End of Summer Meet 2014

Året därpå var vädergudarna på betydligt bättre humör och ett prydligt nytt deltagarrekord sattes vad gäller antalet utställda bilar.

– I fjol var det riktigt bra. Jag tror vi hamnade någonstans mellan 500-600 bilar på utställningen, och jag hoppas att det kan bli någonting liknande i år, säger klubbens ordförande Sven-Ingvar "Svensken" Eriksson när vi träffar honom utanför klubbstugan med bara några dagar kvar till End of Summer Meet 2016.

TV-klippet: Så såg det ut under End of Summer Meet 2015.

Sekunden senare rullar en hjullastare förbi med några stängselmoduler, samtidigt som krögaren Alvar Olsson påbörjat arbetet med att resa Happy Days öltält bakom oss.

– Det är ju en del jobb med det här, men det är det värt, säger "Svensken", och berättar att man med åren ändå har lyckats förenkla för sig själva som arrangörer genom investeringar som en grillkiosk och ljusslingor.

– Näst på tur borde kanske en permanent scen stå, för jag vet inte om den kommunen tänker köpa in räcker, säger han.

I år lånar man dock åter en tillfällig scen, där bland annat Marcel Riesco och Fat Boy ska stå för underhållningen. Det sistnämnda någonting som "Svensken" tror kan bli någonting alldeles extra.

Läs mer: De kommer till End of Summer Meet: "Suveränt svenskt band"

– De har släppt en ny skiva rätt nyligen, och de som sett dem tidigaresäger att det är ett riktigt bra liveband, så det känns som en mycket bra bokning, konstaterar han.

En annan programpunkt som han hoppas ska innehålla det där lilla extra är klubbkampen, en slags femkamp med grenar som kolvkastning och snabbspikning.

– Det blir andra året som vi har den klubbkampen nu, och där vore det kul om fler klubbar ville anmäla sig. Motorklubben i Ånge skulle till exempel kunna ha ett lag. Dock vet jag inte om Streetroulers vågar ställa upp med ett lag då de kommer få stryk av oss, säger "Svensken" med glimten i ögat och en passning till grannklubben i Sundsvall.

Att End of Summer Meet i år krockar med ett annat lokalt motorarrangemang, Mittsverige watercross, beskriver han som olyckligt och trist.

– Men nu är det som det är. Vi har pratat med varandra och sagt att vi ska hålla kontakten så det inte krockar nästa år, slutar ordföranden, som därmed redan nu utlovar en nionde upplaga av Ljungaverks motorfest.

Mer läsning