Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med ny kyrkoherde i Fränsta

Torps församlings nye kyrkoherde är välbekant med både arbetslaget och församlingsborna. På söndag välkomnas han vid en gudstjänst i Torps kyrka i Fränsta.
– Det känns roligt att vara tillbaka, säger Jonas Deckmar, i ett pressmeddelande.

Annons
Bild: Privat. Jonas Deckmar, ny kyrkoherde i Torps församling.

Jonas Deckmar är 39 år och bosatt i församlingen, i den lilla byn Rombäck. Han prästvigdes för nio år sedan och började då sitt arbete som präst på hemmaplan i Torps församling.

I ett pressmeddelande skriver man att han de senaste tre åren har arbetat i Selångers församling i Sundsvall, men när han tillfrågades om han kunde återvända för uppgiften som kyrkoherde och chef för Svenska kyrkan i Fränsta så nappade han på det.

– Jag trivdes ju bra i församlingen tidigare och vet att det är ett jättebra arbetslag där, säger Jonas Deckmar, i pressmeddelandet.

I Torps församling finns en grupp ungdomar som betyder mycket genom att de hjälper till med barnaktiviteter, församlingsaftnar och konfirmandgrupper.

Han lyfter gärna också kyrkans roll i samband med kriser och olyckor, både i lokalsamhället och i familjen.– Människor ska kunna lita på att kyrkan finns där när det behövs, sägerJonas Deckmar, i pressmeddelandet.På söndag välkomnas Jonas Deckmar till Torps församling.

Mer läsning

Annons