Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalrådet 50 år

Idag fyller Ånges kommunalråd Sten-Ove Danielsson 50 år.
— Det känns bra. Jag har ett bra liv och har alltid trivts i tillvaron, berättar han.

Annons
Det var 1999 som Sten-Ove Danielsson tog över klubban som kommunstyrelsens ordförande i Ånge efter Arne Englund.
Då lämnade han jobbet som tågmästare hos SJ.
Ordförandeklubban hade han då svingat under några år som ordförande i humanistiska nämnden. och starten inom politiken och fritidsfrågor var hans engagemang inom SJ:s fritidsförening och Alby FF.
S-föreningen i Alby frågade om jag ville ställa upp i det politiska livet. Och när jag fick frågan om att ta över efter Arne Englund så tvekade jag aldrig, berättar Sten-Ove Danielsson.
Jag hade ett mycket bra jobb då som jag även har nu. Jag träffade många människor ute på tågen. Något som jag gör även nu. Den ena dagen är oftast inte den anda lik berättar jubilaren.
När födelsedagen diskuterades hemma så var det inte självklart att han skulle stanna hemma och fira dagen.
Jag var i valet och kvalet. Vi pratade om att åka till fjällen eller utomlands. Men till slut blev det så att jag beslutade att stanna hemma, fortsätter Sten-Ove Danielsson.
Idag kommer släkten och knackar på dörren.
Så vi blir väl omkring 15 personer vad jag vet, säger han.
Fritiden och idrotten har sedan barnsben legat 50-åringen varmt om hjärtat.
Men bara som aktiv. Jag har aldrig tyckt om att titta på idrott, utan jag vill delta själv. Jag har hållit på med det mesta, men jag har aldrig varit duktig. 11 Vasalopp har jag åkt och sprungit fyra halvmaror i Stockholm. Jag skulle inte kunna tänka mig att åka Vasaloppet nu, möjligen halvvasan. Och jag kom aldrig upp i min pappas klass, han åkte in på en 43:e plats ett år, säger Sten-Ove Danielsson.
Sedan barnsben har han varit förtjust i att trolla.
När vi åkte till Sundsvall sprang jag alltid till Norrlandstryckeriet och köpte trollerigrejor. Jag har ett tiotal trick som jag kan och underhåller. Det hade jag stor nytta av när jag åkte på tågen. Trolleri går hem hos resenärerna och det lättar också upp stämningen vid middagsbjudningar, säger Sten-Ove Danielsson med ett leende.
Förra året blev han morfar till lilla Elsa.
Det var något speciellt, slutar jubilaren.

Mer läsning

Annons