Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kommunen ska vara behjälplig"

/
  • Kommunen vill se en gemensam förening för Haverö, uppger Sten-Ove Danielsson.

Kommunen ställer sig bakom Vår Framtids förslag om en gemensam intresseförening i Haverö, och vill gärna vara med.
– Det vore väldigt bra med en grupp som kan representera hela Haverö i samtal med oss, säger kommunalrådet Sten-Ove Danielsson (S).

Annons

– Vi vill se en gemensam förening här, sen ska kommunen vara behjälplig. Finns det idéer så ska vi stötta dem, säger kommunalrådet Sten-Ove Danielsson (S).

Idéer finns det, och flera togs upp under mötet i Haverö.

– Det var någon som påpekade att det kan behövas en närcentral för omhändertagandet av dementa människor, det är något vi ska titta på till västra delen av kommunen. Det är en väldigt vid kommun, vi skulle behöva två sådana centraler, säger Sten-Ove Danielsson.

Att drivna föreningar är det som driver orter framåt är Sten-Ove Danielsson övertygad om.

– Det är ju de platserna med starka intresseföreningar som utvecklas mest, ta bredbandsutvecklingen i Fränsta till exempel. Det hade aldrig hänt utan Kraftsamling Fränsta, säger han.

Att det kan finnas problem att kommunicera med alla föreningarna som finns i kommunen är ett problem som Sten-Ove Danielsson beklagar.

– Vi har inte gott om folk på fritidssidan, egentligen är det lättare om föreningarna tar hand om saker själva. Som till exempel skyltningen vid Vikbron, om de sätter upp skyltarna så kan vi betala, säger Sten-Ove Danielsson.

Mer läsning

Annons