Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsert tar oss tillbaka ett halvt sekel: "Det finns en skatt att gräva ur"

Med scenframträdandet Kärlek, nål och tråd vill Camilla Kastberg, Cecilia Holmlund och Viveca Eriksson ta åskådarna tillbaka till 40-, 50-, och 60-talet. "Det är ingen rockabilly utan mer Lill-Babs", säger Camilla Kastberg.

Annons

Under tre kvällar i augusti kommer "Kärlek, nål och tråd – en kväll i folkparken" att spelas i och runt Sundsvall. Den ena av kvällarna spelar gruppen på Tallbacken i Ånge.

När ST besökte replokalen på Ålsta folkhögskola i Sundsvall var repetitionerna i full gång. Tillsammans med den fyra man starka orkesten slipades det på detaljer inför det som komma skall.

Cecilia Holmlund, Viveca Eriksson och Camilla Kastberg.

Och det finns fortfarande saker att förbättra.

– Ja, man kan väl aldrig vara nöjd. Men vi tränar och övar texter så att det står härliga till, säger Cecilia Holmlund.

Det är första gången de arbetar ihop med den här orkestern.

– Den här uppställningen är helt ny. De är hårdrockskillar så de har nog inte gjort detta tidigare, men de är jätteduktiga och vi känner att vi har hittat rätt, säger Camilla Kastberg.

Besökarna kommer att föras tillbaka ett halvt sekel i tiden. Fokus är 40-, 50-, och 60-talet.

– Det är ingen rockabilly utan mer Lill-Babs, Siv Malmkvist och Towa Carson. Vi kommer gå in i det här, så vår förhoppning är att när människor kliver innanför grinden så hamnar de tillbaka till den här epoken, säger Camilla Kastberg.

Repetitionerna är i full gång.

Vad är idén bakom konserten?

– Den kom från Camilla, kan man säga. Vi tycker att det här är fantastiskt kul, att sjunga schlager från de här årtioendena. Det är väldigt rolig musik, att få återspegla den tiden, säger Cecilia Holmlund.

Viveca Eriksson fyller i:

– Vi jobbar ofta i olika projekt när vi gör någonting tillsammans. Nu tar vi det här och det var länge sedan, vi har inte hört någon annan som gjort det här. Vi kände att detta faktiskt är något som sak

nas, säger hon.

Viveca Eriksson och Camilla Kastberg i replokalen.

Cecilia, Viveca och Camilla har spelat tillsammans i tre år. Den fjärde komponenten är Emil Lindahl, som vanligtvis är den som kompar, men den här gången finns han inte tillgänglig. I stället kommer han att vara konferencier.

Hur möttes ni?

– Vår gemensamma länk är egentligen Emil och vi har ofta mötts på olika uppdrag, så som bröllop och begravningar. Både tillsammans och var för sig. Och så är vi kompisars kompisar. Det är lite så det här har börjat, säger Camilla Kastberg.

■ ■ För mer nyheter om Ånge, klicka här – och följ ST Ånge på Facebook.

Mer läsning