Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungen föll på Björkbackaskolans friluftsdag

I strålande sol så fälldes det kungar på löpande band utanför Björkbackaskolan i Ånge. Dessutom under kamratstödjande former.

Annons

Eleverna på Björkbackaskolan i Ånge fällde kungar på löpande band.

Vad det handlade om var att personalen ville ge skolans elever en friluftsdag med ett lättsamt och underhållande tema. Något som utmynnade i beslut om en kubbturnering för hela skolan.

– Vi ville göra ett roligt gemensamt avslut på året och tyckte att kubb är en sport som passar alla, och som alla oavsett ålder kan delta i, säger Anna Evjen, lärare på skolan.

Läs också: Björkbackaskolan får teknikstipendium

Totalt betydde det att ett 40-tal lag sattes samman, och där deltagarna blandades från alla årskullar. Spel pågick därefter på tio planer som ställts i ordning ute på skolgården, och där man för att inte riskera nattmangling hade satt en tidsgräns på max 25 minuter per match.

– Femmorna harockså en extra uppgift denna dag då de är lagledare i sina lag. De ska ta extra hand om sina skolkamrater, uppmuntra och ta hand om dem vid vila och lunch, berättar Anna Evjen.

Läs också: Cirkusvecka på Björkbackaskolan

Avgångsleverna hade dessutom ytterligare en uppgift att se fram emot innan skoldagen var till ända. Efter lunch bytters kubbspel ut mot slagträn, koner och tennisbollar. Det vill säga allt som behövdes för att utmana personalen i den traditionella brännbollsmatchen.

Mer läsning

Annons