Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkovalet i Ånge kommun

Levande kyrka i Borgsjö-Haverös kyrkliga samfällighet tog 93.6 procent av rösterna vid valet i Haverö församling.

Annons
Borgsjö och Haverö församling slogs ihop för en tid sedan och vid årets kyrkoval var det de två opolitiska listorna som tog hem segern. I valet till Borgsjö församling som en del av den sammanslagna församlingen var det Kyrka för alla i Borgsjö-Haverö som tog flest röster av de omkring 10 procent som röstade. Där blev resultatet 56,7 procent för samlingslistan som inte deltog vid valet år 2001. Toppar listan gör Göran Jonsson, med Margareta Ahnlund och John Allan Jonsson på platserna efter. Där fick socialdemokraterna 43,4 procent av rösterna, men minskade från valet år 2001 med 3,6 procent. I Haverö tog Levande kyrka Kyrka för alla i Borgsjö-Haverö 93,6 procent av rösterna. Där toppas luistan av Ingebritt Engholm, följt av Elisabeth Högberg och Marie Winzell.
I Torps församling fortsätter den partipolitiskt obundna listan med Leif Grip i spetsen att dominera. Vid årets val fick man 66,3 procent av rösterna. Vid valet år 2001 fick man 53, 2 procent av rösterna. En mycket kraftig ökning.
Centerpartiet fick 20,2 procent av rösterna. Partiet deltog inte vid förra valet och socialdemokraterna i Torp fick 13,5 procent av rösterna.

Mer läsning

Annons