Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärare i Ånge får 50 000 kronor i stipendium: "Nu kan vi investera"

Läraren Elisabeth Mogren Löfgren på Björkbackaskolan i Ånge får 50 000 kronor från Företagsam skola. Stipendiet delas ut under en ceremoni på Residentet i Härnösand under morgondagen.

Annons

Elisabeth Mogren Löfgren har fått riktig jackpot på sina stipendieansökningar i år. Dels i form av 10 000 kronor från Teknikföretagen, men nu också ett fem gånger så stort belopp från Företagsam skola.

Elisabeth Mogren Löfgren får 50 000 kronor i stipendium från Företagsam skola.

Läs också: Björkbackaskolan får teknikstipendium

–Det känns kanonbra. Nu kan vi investera i lite dyrare saker, säger Elisabeth Mogren Löfgren.

Det hon har i tankarna är att köpa in Lego Education så att man kan utveckla teknikundervisningen och ge eleverna bättre möjlighet att bygga och utforska områden som pneumatik och mekanik. något som i dag ofta sker med kostandseffektiva material som glasspinnar, sugrör och papper.

– Jag kände att jag vill utveckla teknikundervisningen för eleverna i årskurs två och uppåt. Barnen ska få göra mer praktiska saker och bygga mer, och det kan vi göra nu tack vare de här båda stipendierna, säger Elisabeth Mogren Löfgren.

Stödet som Företagsam skola erbjuder är någonting som hon har sökt flera gånger förut, men som aldrig resulterat i mer än så – fram till nu.

– Jag blev väldigt överraskad när de ringde och berättade att jag skulle få det här stipendiet, förklarar hon glatt dagen innan det är dags att åka till Härnösand för att ta emot det ur landshövding Gunnar Holmgrens hand.

Mer läsning

Annons