Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livräddningsbåten vid Vojen lämnas inte i fred – skapar reaktioner på sociala medier

Flera personer har uppmärksammat problem med den livräddningsbåt som finns vid badplatsen vid Vojen. Många verkar tro att den är en leksak.

Annons

Livräddningsbåten som finns vid kommunens badplats vid Vojen i Ånge får sällan vara i fred, och inte för att det sker många olyckor då den behövs. Flera besökare och inblandade i Vojenprojektet har på Facebook berättat om hur de förklarat för folk varför båten ska lämnas i fred.

Båten på dess rätta plats, när den inte behövs.

”Jag har förklarat för mina barn att man inte rör denna båt om det inte händer en olycka. Tycker det är en självklarhet som förälder att förklara det”, skriver en person på Facebook.

Läs mer: Premiär för årets utesimskola i Vojen: "Roligt att se dem utvecklas"

Främst verkar det vara barn som leker med båten. När båten inte behövs så ska den stå lutad mot en stllning vid strandkanten, men det är inte helt enkelt att lista ut för den som inte vet hur det fungerar. En person har på Facebook skrivit att det hade behövts skyltning om hur båten fungerar även på engelska.

”Jag kontaktade kommunen i juni, och de sa att en skylt ska komma upp, men jag har då inte sett någon skylt", skriver personen.

Personen på kommunens fritidsenhet som tagit ansvar för skyltningen vid Vojen har semester, och har inte gått att nå för kommentar.

Mer läsning

Annons