Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lövträdet i Ånge kommer bli förskola igen

/
  • Lövträdet kommer av allt att döma bli lösningen på den ökade efterfrågan på förskoleplatser i Ånge tätort efter nyår.

Efterfrågan på förskoleplatser i Ånge gör att Lövträdet nästa år kommer att öppnas som förskola igen. Ett beslut som i sin tur innebär att RSMH Ånge står inför ännu ett lokalbyte.

Annons

När beslut togs 2012 om att avveckla förskolan Lövträdet så var det bland annat med motiveringen att förskolor med bara en avdelning inte var den bästa lösningen.

Men nu, tre år senare, så pekar allt på att lokalen åter kommer att öppnas för förskoleverksamhet. I så fall den andra förskolan med en avdelning som på kort tid etableras i Ånge tätort, då man för bara några månader sedan öppnade en ny förskola med en avdelning under Spångbrogårdens tak.

När frågan diskuterades vid beredningsgruppen för barnomsorg och skolfrågor, så var beskedet från förvaltningschef Urban Åström att man i dialogen med det kommunala fastighetsbolaget Åfa kommit fram till att Lövträdet är den lämpligaste lokalen för att kunna tillmötesgå den ökade efterfrågan på förskoleplatser efter nyår.

Och att det blir som beredningsgruppen och Åfa föreslagit blev definitivt klart i onsdags.

Då tog humanistiska nämnden beslutet som betyder att RSMH Ånge, som i dag finns i Lövträdets lokaler, måste flytta på sig.

– Jag har pratat med hon som är ansvarig för verksamheten och vi ska titta på andra lokaler som finns, säger Åfas vd Joakim Persson.

Enligt humanistiska nämndens ordförande Catharina Karlsson (S) så var beslutet nödvändigt men inte optimalt för vare sig RSMH eller förskoleverksamheten.

– Det är jättetråkigt att det inte har gått att hitta någon annan lokal, och att vi nu måste göra den här förändringen, säger ordförande Catharina Karlsson (S).

Att man i och med beslutet nu har ännu en förskola med bara en avdelning ser hon inte som en hållbar lösning på sikt.

– Vi har sagt att vi helst vill se en förskola med två avdelningar, så att man kan samordna de här två verksamheten, och det uppdraget ligger kvar, säger Catharina Karlsson, och nämner Åsgatan som troligaste plats för en sådan förskola.

– Men det är först när SJ lämnar sina lokaler där som det kan bli aktuellt, slutar Catharina Karlsson.

Mer läsning

Annons