Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad jakt på nya rektorer till Ånges grundskolor: "Jag känner mig väldigt tillfreds"

När höstterminen börjar så kommer det finnas nya ansikten på plats i rektorsrummen i Ånge, Ljungaverk och Torpshammar. Dessutom är det nu helt klart att Kent Ylvesson blir ny skolutvecklingsledare i Ånge kommun.

Annons

Tre månader har gått sedan vi berättade att Marie Löfhaugen bestämt sig för att lämna jobbet som rektor vid Minervaskolan.

Läs mer: Ännu en skolledare på väg bort från Ånge

Ett frånfall som dessutom hade föregåtts av att både skolutvecklingsledare Lars Thorin och rektor Jeanette Martinsson klivit ur sina skolkostymer.

– Men det var då, nu har vi klart med nya namn på de här uppdragen, säger en påtagligt nöjd Urban Åström, chef för kommunens barn- och utbildningsenhet.

Urban Åström anser att Ånge kommun står väl rustade på ledarsidan inför hösten.

Det betyder att Minervaskolans rektor från och med i höst heter Ulf Dahlin. Ett namn som redan i dag finns på skolan, fast då i rollen som förstelärare.

– Det är viktigt att uppmuntra lokala förmågor närdet gäller lediga rektorstjänster, och jag är glad att Ulf sökte. Jag tror han kommer bli bra på det jobbet, säger Urban Åström.

Den andra rektorsvakansen som nu fyllts är den som delas mellan skolorna i Torpshammar och Ljungaverk, och som under vårterminen har haft en tillfällig lösning genom ett "lån" av Björkbackaskolans rektor Kent Ylvesson.

Läs också: Han blir ny rektor för skolorna i Ljungaverk och Torpshammar

– Det jobbet kommer Joakim Bäckström att ha från och med i höst. Joakim som jobbat på Permascand tidigare och också bor i kommunen, och som närmast kommer från Mittuniversitetet med en kompetens som jag är säker kommer tillföra skolornas utvecklingsarbete mycket, säger Urban Åström.

Joakim Bäckström blir ny rektor för skolorna i Ljungaverk och Torpshammar.

Att både Ulf Dahlin och Joakim Bäckström har rötter i de naturvetenskapliga ämnena ser han mer som en slump än medveten plan.

– Det har bara blivit så, konstaterar han.

Läs mer: Ånges tjejer är klasser bättre än killarna

Slutligen berättar han också att man i och med nyrekryteringarna går vidare med planen att låta Kent Ylvesson gå in som ny skolutvecklingsledare efter Lars Thorin, vilket i sin tur innebär att Lena Bjelkström efter sin prövotid blir ny rektor för Björkbackaskolan.

Läs också: Ånge kommun förlorar nyckelperson inom skolutvecklingsarbetet

– Jag känner mig väldigt tillfreds med det lag som ska leda skolorna och förskolorna till hösten, slutar Urban Åström.

Mer läsning

Annons