Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många nyheter inom Ånge musikskola – erbjuder gratisår, dans och drama

Ånge musikskola har inlett ett nytt läsår. En start som dels innebär nya ansikten i lärarled, men också nyheter som gratis premiärår och en parallell satsning på drama, rytm och dans.

Annons

Sten-Erik Martinsson berättar om nyheterna som omgärdar musikskolans verksamhet under läsåret 2016/2017.

Det började som en tanke inom ramen för integrationsarbetet, men breddades snabbt till ett beslut att gälla alla barn och ungdomar. Ett beslut om att det första året i den kommunala musikskolan ska vara gratis.

– Vi har ännu inte sett någon sammanställning, men vi upplever att det har blivit en ökning av nya elever i år, säger musikledare Sten-Erik Martinsson.

Läs mer: Klartecken för gratis musikskola i Ånge

Parallellt med det beslutet så togs också ett beslut som innebär att musikskolans verksamhet ska breddas och blir mer av en kulturskola. En utvidgning som ett år framåt kommer bedrivas inom ett sidoprojekt benämnt Bryggan.

– Det är ett integrationsprojekt mot drama, rytm och dans som ska nå ut till alla skolor i kommunen, förklarar Sten-Erik Martinsson, och berättar att man där bland annat samarbetar med Scenkonstbolaget.

Läs mer: Ånge musikskola blir kulturskola 2016

Nyheterna upphör dock inte med det. På personalsidan finns också några nya ansikten att presentera. Bland annat ett nygammalt sådant då Tad Morose-gitarristen Kenneth Jonsson ansluter och därmed fördubblar antalet hårdrockare i lärarstaben (Corroded-sångaren Jens Westin finns där sedan tidigare).

– Sedan har vi Patrik Berggren som kommer dela vikariatet som gitarrlärare med Kenneth, och Per Nordin som delar sin tjänst i Timrå med att vara brasslärare här, säger Sten-Erik Martinsson.

Läs också: Mycket nytt på gång på Kulturskolan i Timrå

Blås är också ett område där man står inför en större satsning under läsåret.

– Vi kommer göra en ansökan från Kulturrådet om pengar till att köpa in extra instrument, säger Jenny Uddbom, blåslärare på musikskolan.

Victoria Landberg är tillbaka i lärarrollen efter sommarens upplevelse som en av musikerna under Veronica Maggios historiska spelning på Stockholm stadion.

En annan stor händelse, fast då mer på det personliga planet, kan stråkläraren Victoria Landberg berätta om. Detta då hon i somras fick följa upp vinterturnén med Darin med att backa upp Veronica Maggio på den historiska Stadion-spelningen.

Läs mer: Musiklärare från Ånge turnerar med Darin

– Det var en superhäftig upplevelse. Trycket från publiken när Håkan Hellström kom in på scenen för att gästa var helt enormt, berättar hon, nu åter i vardagen och musikskolans korridorer för en ny termin, men också med en turné med Mikael Wiehe väntande runt hörnet.

Mer läsning

Annons