Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer pengar till Ånges föreningsliv – så mycket får din förening

Artikel 2 av 3
Bidrag Ånge kommun 2018
Visa alla artiklar

Anläggningsbidragen offentliggjordes i förra veckan. Nu står det också klart hur det övriga föreningsstödet har fördelats.

Annons
Ånge kommun har skickat iväg omkring en miljon kronor i bidrag till föreningslivet.

Vi har redan berättat om Ånge kommuns bidrag till föreningar som tillhandahåller anläggningar och ledsystem för snöskoteråkning. Ett stöd som för 2018 uppgår till 1,7 miljoner kronor.

För Plus-kunder: Bidragsregn över föreningslivet i Ånge – 1,7 miljoner kronor på väg att betal as ut som anläggningsbidrag

Till det beloppet kan man nu addera bidragen som utgår till föreningar som samlar pensionärer, funktionshindrade och kulturbärare, samt de föreningar som tillhandahåller en samlingslokal. Något som betyder att ytterligare nästan en miljon kronor nu lämnar kommunens konto för insättning på föreningarnas dito.

För Plus-kunder:  Ny översyn beställd av kommunens bidragssystem – senaste modellen inte ens ett år gammal

Förutom ovan nämnda bidrag finns också enskilda skötselavtal med Getbergets alpina, Ånge IF och Ånge IK. Dessutom har man tagit beslut om att bevilja ett antal föreningar riktade bidrag för att genomföra investeringar som bedöms som nödvändiga för att bibehålla verksamhet med god kvalitet (se separat artikel).

Alla artiklar i
Bidrag Ånge kommun 2018
Annons