Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Migrationsverket vill avveckla asylboendet vid Torpshammars herrgård

Migrationsverket har inte längre behov av de tillfälliga boendeplatser som finns vid Torpshammars herrgård och har meddelat att man kommer avveckla boendet.

Annons

Migrationsverket har för avsikt att avveckla asylboendet vid Torpshammars herrgård.

Avtalet som man har med herrgårdens ägare sträcker sig fram till november, men det går i dagsläget inte att säga exakt när avvecklingsbeslutet får effekt.

Läs mer: Klart med nya ägare till Torpshammars herrgård

Dels så finns det en klausul i avtalet som gör att det kan sägas upp med två veckors varsel. Samtidigt pågår en prövning kring ett förlängt avtal som en annan entreprenör har överklagat, vilket gör att det just nu råder stor oklarhet kring den närmaste framtiden.

– Vi vet inte riktigt vad som kommer att hända. Det kan gå fort och det kan ta ett halvår till. Vi lever i ovisshet just nu, säger Carl-Gustaf Ringdahl.

Läs också: Överklagar bygg- och miljönämndens beslut: "Direkt rättsvidrigt"

Innan oktober ska ett definitivt besked komma, enligt de uppgifter han har fått. Och redan i dag så är antalet asylsökande som bor på herrgården omkring hälften av vad det nuvarande avtalet medger.

– Vi har omkring 40 personer hos oss nu, många av dem familjer som är oroliga för vad som kommer att hända, säger Carl-Gustaf Ringdahl.

Läs mer: Har avtal för att ta emot 96 asylsökande

Om inte behovet av boendeplatser plötsligt ökar igen så står en renovering näst på tur. Detta för att sedan återgå till en verksamhet inriktad på mat, boende och konferens.

– Absolut. Det har varit tanken hela tiden, slutar Carl-Gustaf Ringdahl.

Mer läsning

Annons