Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miraklet i Viskan förhandsvisas

/

Premiären av "Miraklet i Viskan närmar" sig. Men först ut att få se resultatet är Viskanborna som på olika sätt varit delaktiga i filminspelningen.
– Det är som ett tack från filmteamet, säger Ingrid Bergman, filmkonsulent vid Film i Västernorrland.

Annons

Filmen "Miraklet i Viskan" berättar om familjen Nyman; Bjarne, Malin och döttrarna Moa och Fanny, som bor i Viskan som ligger vid Ljungan. På andra sidan älven bor Malins föräldrar Halvar och Gerda, som startade Englunds Expressbyrå på den tiden då många lämnade landsbygden för inflyttning till tätorterna. Flyttfirman blev under Halvars ledning en lysande affär men i takt med att allt färre flyttar så har det gått utför med firman. Halvar har, vid sin pensionering, motvilligt lämnat över ledningen till svärsonen Bjarne och skyller därefter nedgången på honom och hans brist på klokt förvaltarskap av det eljest välskötta företaget.

Detta är huvuddragen i filmen som under två års tid, under olika perioder, spelades in i och kring långhuset i Viskan.

I dag kommer en exklusiv förhandsvisning att erbjudas dem som på något sätt varit delaktiga i filmen.

– Det är en visning som är ett tack till Viskan-borna för deras delaktighet i filmen från filmteamet, säger Ingrid Bergman, filmkonsulent Film i Västernorrland.

Delar av filmteamet och även huvudrollsinnehavarna Rolf Lassgård och Lia Boysen kommer att finnas på plats i Ede skola för att än en gång möta Viskanborna.

– Viskan har betytt mycket för dem och de ville själva komma igen för att möta Viskanborna, säger Ingrid Bergman.

Någon gång i februari kommer filmen att gå upp på biograferna.

Mer läsning

Annons